Fysio-fitheidsscan

Hoe fit bent u?
Een test voor iedereen die om zijn gezondheid geeft.

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging hebt u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan. Doe daarom de Fysiofitheidscan. Het is een test voor iedereen. Echt iedereen. Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet.

Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijgt u een persoonlijk (trainings)advies. Als deskundige van ons dagelijks bewegen kunnen onze fysiotherapeuten aangeven hoe u op een eenvoudige manier aan uw gezondheid kunt werken. Het gaat er vooral om dat u stilstaat bij hoe belangrijk een gezond lichaam is en wat u minimaal aan beweging nodig heeft. Bedenk goed dat u maar 1 lichaam hebt, wees er zuinig op!

Een initiatief van de Fysiotherapeuten
Wellicht bent u het afgelopen jaar, net als 2,5 miljoen andere mensen in ons land, bij een fysiotherapeut geweest. Dan weet u dat klachten aan bijvoorbeeld uw rug, nek, schouder, knie of problemen met gewrichten succesvol te behandelen zijn. Onze fysiotherapeuten kunnen naast het behandelen van klachten deze ook helpen voorkomen. Onder meer door aandacht te besteden aan verantwoord bewegen.

Waarom bewegen zo belangrijk is
Het is goed om eens stil te staan bij het belang van bewegen. Regelmatig lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, de spijsvertering gaat beter werken. De kans op verstopping wordt kleiner en zelfs het risico dat u dikke darmkanker krijgt, wordt kleiner. U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress.

Bouw beweging in uw dagelijks leven in
Kortom, bewegen is goed. Met minimale inspanning werkt u al aan uw gezondheid. En dan hebben we het over lichaamsbeweging die u gewoon in uw dagelijks leven kunt inbouwen. Zoals een eindje lopen, af en toe de fiets pakken in plaats van de auto, de trap nemen in plaats van de lift. Huishoudelijk werk, tuinieren, de hond uitlaten, dansen, zwemmen. Het maakt niet uit, als het maar in uw leven past. Belangrijk is dat uw energieverbruik omhoog gaat. Dat hoeft niet noodzakelijk met sporten. Maar begin bij het begin. Meld u vandaag nog aan voor de Fysiofitheidscan. Tijdens de Fysiofitheidscan ervaart u wat het betekent om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen.

De Fysiofitheidscan
Leer uw fitheid kennen in zeven stappen:

  1. Korte vragenlijst
  2. Conditie
  3. Kracht (naar keuze)
  4. Lenigheid (naar keuze)
  5. Coördinatie (naar keuze)
  6. Huidplooimeting
  7. Uitslag

U kunt thuis al beginnen. Na uw inschrijving ontvangt u alle benodigde informatie en een korte vragenlijst. De ingevulde vragenlijst neemt u mee naar onze fysiotherapeut die bij u de Fysiofitheidscan afneemt. Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met u heeft doorgenomen wordt u geïnformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens kunt u zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt uw conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw coördinatie.Na afloop van de tests bespreekt uw fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk (trainings)advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft onze fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn.